Ceceli “Müslümanız Ama Ne Kitaptan Haberimiz Var Ne de Efendimiz’den”

Ceceli “Müslümanız Ama Ne Kitaptan Haberimiz Var Ne de Efendimiz’den”

Radyo 7

Kaliteli müziğin adresi Radyo 7’de her Çarşamba yayınlanan Erkan’la Çok Canlı’nın bu haftaki konuğu, sesiyle, müziğiyle ve duruşuyla milyonların sevgisini kazanan ünlü sanatçı Mustafa Ceceli oldu.

Kaliteli müziğin adresi Radyo 7’de her Çarşamba yayınlanan Erkan’la Çok Canlı’nın bu haftaki konuğu, sesiyle, müziğiyle ve duruşuyla milyonların sevgisini kazanan ünlü sanatçı Mustafa Ceceli oldu.

Erkan Koç’un hazırlayıp sunduğu programda ünlü sanatçı, iç dünyasından son albümünün çıkış noktasına kadar pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı. Yaklaşık iki saat süren programda Samimi muhabbetiyle, albümdeki eserleriyle ve canlı performansıyla da seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle Radyo 7’ye özel bir renkli bir program gerçekleştirildi.

Gerçek Aşk’ın Doyumsuz Bir Haz Olduğunu Fark Edenlerden Olmak

Radyo 7 mikrofonlarına aşkı uzun uzun anlatan Ceceli, “ bizler bu dünyaya aşk için geldik, varlığımızda ve özümüzde bulunan aşkı hissetmeye ve ona göre bir yaşam sürerek doyumsuz hazzın gerçek Aşk’ta olduğunu fark etmeye geldik” ifadelerini kullanarak en büyük aşkın Allah aşkı olduğuna vurgu yaptı.

Bugüne kadar çıkardığı albümlerle müzik kariyerinde zirve yapan Mustafa Ceceli, bu sefer, farklı eserlerden oluşan bambaşka bir albümlerle sevenlerinin karşısına çıktı. İlahilerin, deyişlerin ve Allah aşkını anlatan eserlerin bir arada olduğu bu dopdolu albüm için Ceceli şunları söyledi; “ülkemiz de dahil olmak üzere maalesef tüm dünyada hakim olan bir nefret duygusu mevcut ve bu dalga dalga yayılıyor, herkes birbirine düşman, herkes birbirine karşı tahammülsüz. Oysa bizim topraklarımızda asrılar boyu gerçek aşka gönül vermiş Allah Dostları, bu düşmanca dalgalanmalara karşı tek kelimeyle cevap vermiş; “AŞK”. Albümün çıkış noktasını buraya bağlayan ünlü sanatçı, bu projenin uzun zamandır zihninde olduğunu ancak albüm çalışmalarının bu dönemde tamamlandığını ifade etti. Sevgi ve hoşgörüye davet içeren bu albümün de tam zamanında çıktığına vurgu yaptı.

Müzikte Demode Diye Bir Kavram Yoktur

Müzik dünyasında “demode” diye bir kavram olmadığına değinen Ceceli, geçmişte büyük üstadlar, büyük sanatçılar tarafından seslendirilen eserlerin günümüze modernize edilerek yeni nesillerin bu değerli eserlerden haberdar olması gerektiğini söyleyerek, müziğin asla paslanmayacağını dile getirdi. Nitekim son albümünde de okuduğu eserlerin farklı üstadlar tarafından zaten seslendirildiğini ama kendisinin yeni bir formatla dinleyicisine sunduğunun da altını çizdi.

İncinsen de İncitme

Hacı Bektaşi Veli’nin “İncinsen de İncitme” sözünü örnek vererek bireysel olarak her bir ferdin karşısındaki insana tahammül göstermesi gerektiğine belirten Ceceli, “insanın dünyaya bir geliş amacı vardır, biz sesimizi duyan herkesi, gerçek aşka ve o sonsuz aşkı yaşamaya davet ediyoruz. Çünkü sıkıntı ettiğimiz şeyler ölümden sonra hiçbir anlam ifade etmeyecek ve bunlarla ömür tüketmenin pişmanlığını yaşamamak adına aşk için yaşamanın asıl amacımız olduğuna inanıyorum” dedi.

Müslümanız Ama Ne Kitaptan Haberimiz Var Ne de Efendimiz’den

Müslümanız ama ne kitaptan ne de efendimizden haberimiz var, tasavvuf ehli, aşk ehli, bunca veli neyden bahsetmiş, hiç düşünmüyoruz. Biz sadece önümüze gelene saydırıyoruz. Biz önce kendi kapımızın önünü süpürelim, önce kendimizden başlayalım. Ben ülkemi seçmedim, annemi babamı ve adımı seçmedim. Allah herşeyi mükemmel bir sistemde yaratmıştır ve hepimiz bunun bir parçasıyız. “Neden başkaları benim gibi düşünmüyor” diye kızmayalım, herkes bütünün bir parçasıdır. İnsan güzeldir ve biz de bu bilinçle yaşayalım. Ve bu albümü de şarkı ya da ilahi olarak dinlemeyelim, içindeki mesajları hayatımıza aktarabilirsek insanlık olarak büyük mesafeler kat edileceğine inanıyorum” şeklinde sözlerini tamamlayan başarılı sanatçı, Radyo 7 mikrofonları aracılığıyla tüm dünyaya gerçek aşkın, güzelliğin ve hoşgörünün önemini içeren mesajlar ulaştırdı.

 

Paylaş